Barcelona palaa Mestarien liigan puolivälieriin neljän vuoden jälkeen

Mestarien liigan 1/8-finaalin toisessa osaottelussa Barcelona voitti Serie A -joukkueen Napolissa 3-1 kotonaan ja eteni kokonaistuloksella 4-2, palaten Mestarien liigan kahdeksan parhaan joukkoon neljän vuoden jälkeen. Kun Xavi ilmoitti jättävänsä Barcelonan kauden lopussa, Barcelona on ollut voittamaton kaikissa kilpailuissa 9 ottelun ajan ja sillä on edelleen mahdollisuus kilpailla mestaruudesta tällä kaudella.
Ensimmäisellä kierroksella Barcelona ja Napoli tekivät 1-1-tasapelin. Toisella kierroksella joukkueet kilpailivat Barcelonan kotikentällä. Tällä kaudella sekä vahvuudeltaan että muodoltaan taantumassa olevaa Napolia vastaan Barcelona teki 2 maalia ensimmäisten 15-17 minuutin aikana ja siirtyi 2-0-johtoon. Vaikka SSC Napoli pelipaita pukeutunut Rahmani veti maalin takaisin joukkueelle, Barcelona oli hallinnut peliä tiukasti. Ottelun 83. minuutilla Barcelona teki upeaa yhteistyötä. Puolalainen tähti Lewandowski teki maalin ja päätti pelin täysin. Barcelona eteni menestyksekkäästi 8 parhaan joukkoon.
Barcelonan suoritus tässä pelissä oli vaikuttava. Erityisesti nuori pelaaja Kubasi, jolla oli FC Barcelona pelipaita nro 33, nousi yleisön huomion kohteeksi. 17-vuotias nuori pelaaja teki Mestarien liigan debyyttinsä Napolia vastaan ja osoitti pelissä erinomaista puolustuskykyä ja jalkapallotietoisuutta. Hän teki pelissä 5 torjuntaa, 3 syöttöä, 6 onnistunutta kaksintaistelua ja 1 sieppauksen. Pelin jälkeen hänet valittiin menestyksekkäästi pelin parhaaksi pelaajaksi. Hänen erinomainen suorituskykynsä sai onnistuneesti suurta huomiota fanien ja median keskuudessa. Hänen osoittamansa potentiaali ja lahjakkuus tuovat myös uutta toivoa nuorelle Barcelonalle.